ΑΓΧΟΣ

Άγχος

Η αίσθηση του άγχους βιώνεται αρκετά συχνά σχεδον από όλους τους ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται από μια διάχυτη και δυσάρεστη αίσθηση αβεβαιότητας και συνοδεύεται από μια σείρα σωματικών συμπτωμάτων (εφίδρωση, ζάλη, ταχυκαρδία, κεφαλαλγίες, στομαχική δυσφορία, μυϊκοί πόνοι, ανησυχία κ.ά)

Το άγχος περιγράφεται ως μια παγκοσμίως γνωστή εμπειρία η οποία λειτουργεί ως προειδοποιητικός μηχανισμός που μας προετοιμάζει για να αντιμετωπίσουμε το απειλητικό ερέθισμα. Βέβαια, όταν το άγχος γίνεται υπερβολικό ή παρουσιάζεται σε καταστάσεις που δε φαίνεται να ενέχουν αντικειμενικό κίνδυνο ή απειλή, τότε το άτομο δυσλειτουργεί και στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται βοήθεια.

Ο στόχος της θεραπείας των διαταραχών άγχους είναι να βοηθήσει τα άτομα να αναγνωρίσουν τον δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης τους, να τον αντικαταστήσουν με έναν πιο λειτουργικό, πιο ρεαλιστικό τρόπο σκέψης και παράλληλα να τα εφοδιάσει με στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων, ώστε να αντιδρούν πιο αποτελεσματικά σε στρεσογόνα γεγονότα και καταστάσεις.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://mariannaharlafti.gr/wp-trackback.php?p=85

Comments are closed.