Μαριάννα Χαρλαύτη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριάννα Χαρλαύτη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στα Βριλήσσια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία.

Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). Το 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Θεραπεία Σχημάτων και από τότε είναι μέλος της International Society of Schema Therapy (ISST). Bρίσκεται σε συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εποπτεία στη Θεραπεία Σχημάτων (Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων, ΕΕΘΣ).

Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας σε διάφορες δομές, όπως η Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α., η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων και το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας του Θ. Ασκητή. Επίσης, έχει εργαστεί στον τομέα των επιχειρήσεων ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού.

Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και είναι εθελόντρια στο Κέντρο Ζωής, όπου συμμετέχει στην ομάδα ενημέρωσης πληθυσμού για το HIV/AIDS.

Έχει οργανώσει και συντονίσει ομάδες διαχείρισης στρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων και έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Σχολές Γονέων».

Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 2011 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) με αριθμό μητρώου 1847 και κάτοχος της υπ’ αριθμ. 10216/2007 άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών (Τομέας Ανατολικής Αθήνας).

Επαγγελματικό & Εκπαιδευτικό Υπόβαθρο

Σπουδές

Επαγγελματική Εμπειρία

Τομείς Εξειδίκευσης

quote-left

Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά…

Οδυσσέας Ελύτης

quote-right